Ακροδεξιές συμπλοκές με μετανάστες στον ΗΣΑΠ

Για πρωτοφανή περιστατικά βίας στους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μιλούν οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής και θύματα πάντα αλλοδαπούς.


Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το περασμένο Σάββατο ομάδα 20 ακροδεξιών χτυπούσε ανεξέλεγκτα μετανάστες που μετακινούνταν με τους συρμούς του τρένου.
Η ομάδα επιβιβάστηκε σε συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα. Περνούσε από βαγόνι σε βαγόνι, φωνάζοντας συνθήματα και βρισιές και δεν δίστασε να χτυπήσει μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στους συρμούς εκείνη τη στιγμή.
Η δράση τους λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν η κίνηση είναι μειωμένη και συνήθως τα Σαββατοκύριακα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα εργαζομένων επισημαίνεται ότι “πρόκειται για δεύτερη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο μέσα σε συρμούς του ΗΣΑΠ”.
Όπως τονίζουν μάλιστα σε σχετική ανακοίνωσή τους, “καταδικάζουν την εγκληματική και φονική ενέργεια όλων αυτών που κινήθηκαν χωρίς λόγο σε βάρος της ζωής των μεταναστών. Για τα Συνδικάτα των ΗΣΑΠ αποτελεί θεμελιώδη αρχή η υπεράσπιση των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις. Είμαστε απέναντι σε κάθε φαινόμενο βίας,  ρατσισμού και ξενοφοβίας”.
πηγή

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s